De TV-serie Tag

Omdat ik door de blok niet heel veel tijd heb om films of series te kijken moet ik het wat rustiger aan doen op Fresh Bananaz. De TV Tag (die ik stiekem gekopieerd heb van Sweet Movies) leek mij wel leuk om te doen en het kost minder tijd dan een recensie schrijven. Dus, geniet ervan en tot binnenkort. 😉

WAT WAS DE EERSTE SERIE DIE JE VOLGDE?

Da’s een moeilijke. Ik heb doorheen de jaren al zoveel tv-series achter de kiezen dat ik het mij niet meer 100% kan herinneren. Ik denk dat dat -jammer maar helaas- Lost was. Ik heb er ooit een paar seizoenen van gezien samen met mijn padré, toen ik een jaar of 10 was. Ik verloor gelukkig snel mijn interesse en begon een paar jaar later Heroes te volgen. Dat vond ik veel beter dan Lost en toen al vond ik Hayden Panettiere ge-wel-dig mooi!

sopranosa_zpsb0ec5990

WAT IS JE FAVORIETE SERIE OOIT?

Dat is zonder twijfel The Sopranos. De eerste hitserie van HBO heeft veel andere series geïnspireerd. Toppers als Breaking Bad en Game of Thrones waren niet mogelijk geweest zonder The Sopranos. Wijlen James Gandolfini is een steengoede acteur die de serie maakte tot wat het nu is, namelijk een kwaliteitsdrama dat elke televisiekijker op z’n minst één keer in zijn leven gezien zou moeten hebben. Mad MenBoardwalk EmpireHouse of CardsBreaking Bad en Game of Thrones zijn mijn andere favoriete series maar ze zitten niet op hetzelfde niveau als The Sopranos.

WAT IS JE FAVORIETE KOPPEL UIT EEN TV-SERIE?

Er zijn zoveel geweldige koppels uit tv-series: Homer & Marge van The Simpsons, House & Cuddy uit House M.D., Maggie & Glenn uit The Walking Dead, Don & Betty uit Mad Men of Daenerys & Daario Naharis uit Game of  Thrones.

Het is dus nogal moeilijk om te kiezen, daarom ga ik de vraag aanpassen. Mijn favoriete duo uit een TV-serie is Rick & Morty. Rick is een gekke wetenschapper die zijn kleinzoon meeneemt op absurde sci-fi avonturen in de gelijknamige serie Rick & Morty.

rick_and_morty_crash_simpsons
Rick & Morty in een couch gag van The Simpsons (finale van seizoen 26)

WELKE SERIE(S) VOLG JE OP DIT MOMENT?

Ik volg op dit moment niet zo héél veel series, de meeste beginnen pas terug over een paar maanden. Anyway, hier is een lijstje van series die ik volg:

 • Narcos
 • House of Cards
 • Fargo
 • Show me a Hero
 • The Big Bang Theory
 • The Office (US)
 • The Pacific
 • Mr. Robot
 • Game of Thrones
 • The Sopranos (rewatch)

WELKE SERIES ZOU JE NOG WILLEN ZIEN?

Ik kijk enorm hard uit naar de nieuwe HBO-serie Vinyl die in februari uitkomt. Voor de rest zijn er nog veel te veel series waar ik ooit aan begonnen ben maar na een paar afleveringen ben afgehaakt. Een lijstje daarvan lees je bij de voorlaatste vraag.

VAN WELKE AFGELOPEN SERIE MOGEN ZE NOG EEN VERVOLG MAKEN?

Er zijn veel series waarvan het laatste seizoen de kwaliteit van vorige seizoenen niet evenaart. Om de vraag weeral aan te passen, ze mogen alle slechte laatste seizoenen (of finales) van topseries schrappen en die vervangen door een meer waardige afsluiter. Ik denk hierbij aan CalifornicationBoardwalk Empire en Lost. De meeste afgelopen series hebben een zijn goed geëindigd en hebben (vind ik) absoluut geen vervolg nodig.

HEB JE AL EENS EEN SERIE (OF ENKELE AFLEVERINGEN) HERBEKEKEN?

Ja! Ik vind het heerlijk om series opnieuw te bekijken, want dan vallen sommige details die je bij de eerste kijkbeurt niet zag, extra op. Ik heb bijvoorbeeld alle afleveringen van South Park al tientallen keren herbekeken en Breaking BadThe Sopranos en Mad Men heb ik al twee keer gezien, omdat ze zo fucking goed zijn.

WELKE SERIE HEB JE EEN TIJDJE GEVOLGD EN DAARNA WEER OPGEGEVEN?

Dat zijn er veel te veel op hier op te lijsten, dus daarom kan je hier kijken hoeveel tijd ik verkwist heb aan televisieseries. Waarschuwing: ENORM veel. Er staan veel series bij waar ik maar één of twee afleveringen van gekeken heb, dus die heb ik vrij snel opgegeven.

hank-moody-hank-moody-12267592-2048-1365

MET WELK PERSONAGE ZOU JE WEL VAN PLAATS WILLEN RUILEN?

Geen enkel. De meeste personages gaan óf dood, óf de gevangenis óf ze beleven veel te veel drama naar mijn zin. Het is leuk om naar te kijken maar met iemand van plaats wisselen zou ik niet direct doen. Of het moet Hank Moody uit Californication zijn. Wat een eindbaas is dat toch.

© Fresh Bananaz | Auteur: Joachim Cruysberghs – @iCruysberghs

3 thoughts on “De TV-serie Tag”

 1. House & Cuddy vond ik vooral leuk voordat ze echt bij elkaar waren. Daarna had ik het idee dat de schrijvers niet echt wisten wat ze verder nog moesten doen. Lost daarvan is House MD waarschijnlijk mijn favoriete serie aller tijden. Hugh Laurie is ook hier weer een held.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.