Review: A Very Murray Christmas (2015)

a-very-murray-christmas

Informatie

Regie: Sofia CoppolaJaar: 2015 – Cast: Bill Murray, Paul Schaffer, Micheal Cera, George Clooney, Miley Cyrus, Amy Poehler, Chris Rock, Rashida Jones,…

Review

Toegegeven, The Sound of Music, Home Alone, Edward Scissorhands, Oliver Twist en Annie zijn dé ultieme kerstfilms. Helaas is zowat iedereen die ik ken ze beu gezien na de tienduizendste herhaling op kerstdag. Als u er hetzelfde over denkt is er goed nieuws. A Very Murray Christmas staat sinds gisteren (4 december) op Netflix. En al is de 1-uur durende kerstspecial misschien niet gemaakt om elk jaar herhaald te worden, het is zeker en vast een leuke afwisseling.

Christmas Carrols in een nieuw jasje

Dit is de tweede keer dat Bill Murray samenwerkt met de Lost in Translation-regisseur Sofia Coppola. Met namen als Miley Cyrus, Chris Rock, George Clooney en vele anderen is de cast op z’n minst subliem te noemen. Ook fijn om te weten is dat bijna iedereen zichzelf speelt. Het verhaal, dat geschreven is door Murray & Coppola, bevat alle mogelijke kerstliedjes en clichés uit your average Christmas special.

Murray vreest dat door de zware sneeuwstorm in hartje New York niemand komt opdagen voor zijn grote eindejaarsconference in het Carlyle-hotel. Nadat zijn producers Amy Poehler en Julie White zijn kamer binnenstormen om hem gerust te stellen besluit hij om zijn problemen te vergeten en te relaxen in de bar. Het is op dit moment, na een moeizame start, dat de film op gang komt. Murray paradeert door het hotel en brengt klassieke en moderne kerstliedjes met de hulp van de bekende en minder bekende gasten. Patrick Schaffer begeleidt hem steeds op piano. Rashida Jones en Jason Schwartzman spelen bijvoorbeeld een bruid en bruidegom die van slag zijn door een ruzie vlak voor hun huwelijk.

Als de special zijn eind nadert komen Miley Cyrus en George Clooney met hun slee het podium op gereden. Je kan denken wat je wil van Miley, maar als ze in haar rode jurkje de slee uitstapt om vervolgens Silent Night en Let it Snow te zingen is ze misschien het beste wat A Very Murray Christmas te bieden heeft.

Fun Fact: Bill Murray heeft geen Netflix & weigert ervoor te betalen, wat betekent dat hij zijn eigen film niet zal kunnen zien.

Conclusie

Murray mag er dan wel gewend aan raken om zijn feestdagen in hotels door te brengen, wij nog niet helemaal. Zoals ik in het begin van deze review al zei, één keer kijken is meer dan genoeg. Een kerstspecial met alleen Scarlett Johansson en Bill Murray in een hotel in Tokio. Dat is een goed idee voor volgend jaar, toch Netflix?

4/10

Auteur: Joachim Cruysberghs – @iCruysberghs

One thought on “Review: A Very Murray Christmas (2015)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.