‘Scarface’- en ‘Independence Day’-acteur Robert Loggia overleden

1280px-robert_loggia

Eergisteren is Robert Loggia op 85-jarige leeftijd overleden in Los Angeles, dat heeft zijn weduwe verteld aan de Amerikaanse filmsite Variety. Hij vocht al 5 jaar tegen de ziekte van Alzheimer. Woensdag zou hij enorm snel achteruit gegaan zijn. Hij laat zijn vrouw en drie kinderen achter.

Loggia was bij het grote publiek vooral bekend voor zijn rollen in Scarface, Big en Independence Day. Maar hij vertolkte ook belangrijke rollen in A Woman Called Golda, Prizzi’s Honor, Lost Highway, Psycho II, Necessary Roughness, Smila’s Sense of Snow, The Marrying Man, Armed and Dangerous, Over the Top, Bad Girls, Hot Pursuit, Triumph of the Spirit, Disney’s Oliver & Company, The Ninth Configuration en drie Pink Panther-films.

Hij was ook te zien in een aantal tv-series. Zijn rol in The Sopranos als Feech La Manna is waarschijnlijk zijn bekendste. Daarnaast ontving hij een Emmy-nominatie voor een gastrol in Malcolm in The Middle en speelde hij rollen in The Rockford Files, The Untouchables, Columbo, Gunsmoke, Charlie’s Angels, Frasier, Hawaii Five-O, Kojak, Starsky and Hutch, Little House on the Prairie, Rawhide en Voyage to the Bottom of the Sea.

1930-2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.