10 films waarvan nóóit een remake gemaakt mag worden

Het is tegenwoordig de trend in Hollywood om een remake/reboot te maken van oude films. Sommige films waren echter gewoon perfect in hun originele vorm dat Hollywood er zelfs niet aan moet denken om ze opnieuw te maken. Zo gaan er bijvoorbeeld geruchten over een remake van Memento, Cube en Ocean’s Eleven. Daarom lijst ik hier 10 andere unremakeables op waarvan ik hoop dat men zal afblijven.


 • The Godfather

  the-godfather-1

  Deze film wordt vaak gezien als één van de beste aller tijden in zijn genre. Het zou dan ook een onmogelijke opdracht zijn om deze film nieuw leven in te blazen. Zelfs Francis Ford Coppola himself kon 16 jaar later de eerste film niet evenaren met The Godfather: Part 3. Als hij dat al niet kan, wie dan wel? Ook kan niemand Vito Corleone beter spelen dan Marlon Brando of Robert De Niro, net zoals Michael Corleone alleen door Al Pacino gespeeld mag worden. Mijn advies is: Leave The Godfather alone or the Family’s gonna make sure you sleep with the fishes.

 • Pulp Fiction

  pulp-fiction-pulp-fiction-13189233-1920-810

  Alle films in deze top 10 zijn uniek, maar Quentin Tarantino’s Pulp Fiction is uniek op een ander niveau. Geen enkele film was zo origineel en invloedrijk als dit misdaad meesterwerk. Als er ooit iemand gek genoeg is om hier een remake van te maken ontstaan er rellen. Waarschijnlijk geleid door Tarantino zelf. Mark my words.

 • Goodfellas

  Ray Liotta And Robert De Niro In 'Goodfellas'

  Het verhaal van Henry Hill is er een dat niet opnieuw verteld hoeft te worden. Scorcese deed het van de eerste keer goed & deze cast is onvervangbaar. De Niro, Pesci & Liotta in hun glorietijd. Deze grappige maar vooral donkere maffiafilm kan niet beter worden. Laat een van de meest stijlvolle maffiafilms ooit gemaakt zijn voor wat het is. Alsjeblieft.

 • Scarface

  scarface_1Scarface (1983) is zelf een remake van de gelijknamige film uit 1932. Laat dat nu een van de weinige uitzonderingen zijn waar de remake beter is dan de originele film. Er gaan helaas wel al geruchten van een remake die zich zou afspelen in L.A. Zonder Al Pacino. Waarschijnlijk met minder cocaïne en minder ‘fuck’. We kunnen alleen maar hopen dat het bij geruchten blijft.

 • The Shining

  theshining-1Er is geen beter duo in de filmgeschiedenis dan Stanley Kubrick & Jack Nicholson. Ze werkten samen aan de verfilming van Stephen King’s The Shining, die door velen gezien wordt als één van de beste horrorfilms aller tijden. Wie de remake ook zou regisseren, het zou niet goed zijn. Niemand zou beter gecast kunnen worden als Nicholson. Zelfs een shot-by-shot remake à la Psycho zou hier niet werken. Afblijven dus!

 • Taxi Driver

  taxi20driver-none“You talkin’ to me? You talkin’ to me? Well, I’m the only one here…” En zo moet het blijven. De Niro = Travis Bickle. VOOR ALTIJD.

 • Forrest Gump

  forrest-gump

  Als je van Forrest Gump houdt wil je natuurlijk niet dat iemand de film veranderd. Tom Hanks had een ideale mix van naïviteit en waardigheid, wat leidde tot een geweldige vertolking van het personage Forrest. En als je niet van de film houdt heb je waarschijnlijk geen zin om een man door de belangrijkste momenten van de 20ste eeuw te zien lopen. Wie zou Tom Hanks zelfs kúnnen vervangen?

 • Fight Club

  1035x687-fightclub-1800-1406035542

  Door het feit dat de film met de nutteloze consumentenmaatschappij van vandaag spot en een remake gemaakt zou worden om er geld uit te halen, zou het een heel depressieve gedachte zijn om hier zelfs over na te denken. Fight Club is één van David Fincher’s beste werken en één van mijn all-time favorieten. De eerste regel van Fight Club is: “You don’t remake Fight Club.”

 • A Clockwork Orange

  0b652de8

  Zoals eerder gezegd, niemand zou een film (lees: remake) van Kubrick beter regisseren dan Kubrick zelf. Iedere poging zou zwaar teleurstellen. En ik wil de bekende quote “This would sharpen you up and make you ready for a bit of the old ultra-violence.” enkel en alleen uit de mond van Malcolm McDowell horen.

 • No Country For Old Men

  no_country_for_old_men_movie_image_javier_bardem1

  De meest recente prent uit deze top 10. De Oscar-winnende film van de broers Coen weet met bijna elke scène emoties bij de kijker los te maken. Het is een meesterwerk van tijd, plaats, personages, moraal, allemaal prachtig samen gegoten in een film. Sommige dingen moet je gewoon aan de Coens overlaten.


Dit was maar een kleine selectie uit honderden films die moeten blijven zoals ze zijn. Ik denk dan vooral aan: Lost in Translation, Amélie, Requiem For A Dream, The Eternal Sunshine of the Spotless Mind, One Flew Over The Cuckoo’s Nest, Inception, Jumanji, Back To The Future, Star Wars, Dead Poets Society, Scent of a Woman, Police Academy, 10 Things I Hate About YouBack To The Future, Men in Black, Blade Runner, The Terminator, Harry Potter, Seven, The Shawshank Redemption, The Lord Of The Rings, L.A. Confidential, Schindler’s List, Titanic, The Big Lebowski etcetera… Als er één film is waar een nieuwe versie van mag verschijnen is het De Zaak Alzheimer van Erik Van Looy. Maar enkel en alleen omdat Brian De Palma & Al Pacino geïnteresseerd zijn om de remake ervan te maken. 😉

Wat vind jij van al die reboots? Fan van of mag het ophouden? Ben je het eens met de top 10? Laat het weten in een reactie hieronder.

7 thoughts on “10 films waarvan nóóit een remake gemaakt mag worden”

 1. Ik heb nog niet alle films die je hierboven vermeldt, gezien. Maar over het algemeen ben ik het volledig met je eens. Als ik nog een kleine aanvulling mag maken: Top Gun en Dirty Dancing zijn ook twee echte klassiekers met topacteurs. Het zou nooit hetzelfde zijn als ze van die films een reboot maken. Het zou echt zonde zijn! Van Fame had het van mij ook niet gemogen, maar dat is helaas al gebeurt. Jammer!

 2. Echt helemaal mee eens met al je genoemde films, maar dan ook echt helemaal. Vaak vind ik het ook erg makkelijk om voort te borduren op een bestaand iets in plaats van iets nieuws en origineels te verzinnen.

 3. Ik ben alle reboots/remakes wel zat, al geef ik toe dat er soms wel een goede tussen zit.

  Misschien dat als ze een remake van The Shining maken dat ik dan een keer het einde van de film haal? :p

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.