De Sunshine Blogger Award

sunshineblogger

 

Ik schrok eerlijk gezegd wel toen ik een mailtje kreeg van de dames van Miss Movie met als onderwerp: ‘Wij hebben jou genomineerd voor de Sunshine Blogger Award!’. Ik had er nog niet van gehoord maar ik ben natuurlijk blij met de nominatie. Fijn om te zien dat ik een beetje sunshine breng bij mensen met mijn recensies. ☀️

Wat zijn de Sunshine Blogger Awards nu juist? 

“A chain-letter project designed to honor the bloggers that bring the most sunshine into our lives.”

De regels:

 • Post de award op je blog (bij deze)
 • Bedank de persoon die je heeft genomineerd (thanks again Miss Movie!)
 • Beantwoord de elf vragen die zij voor je bedacht hebben
 • Nomineer 11 andere bloggers (en laat ze weten dat je ze hebt genomineerd!)
 • Geef hen 11 vragen

De vragen van Marieke & Miron:

1. Wat is de eerste film die je ooit in de bioscoop hebt gezien?

Lastige vraag… Volgens mij was dat Toy Story. Eén van de beste Pixarfilms ooit gemaakt én een bom nostalgie! Ik ben enorm benieuwd naar Toy Story 4 die volgend jaar in de zalen verschijnt.

2. Welke van je eigen blogposts is je favoriet?

Als ik eerlijk moet zijn ben ik nooit echt tevreden van mijn eigen recensies. De laatste tijd heb ik een gebrek aan inspiratie waardoor het schrijven minder vlot gaat. Dat terzijde. Het is altijd moeilijk om één favoriet te kiezen, dat is hier niet anders. Duuuuuss… Als ik moet kiezen ga ik voor mijn recensies van The Revenant, The Neon Demon en Zootopia. Die zijn echt wel goed geschreven, al zeg ik het zelf… 🙂 Hierdoor krijg ik ook nog eens de kans om mijn twee gastrecensies in de kijker te zetten: 10 Things I Hate About You (1999) en Paranormal Activity: Ghost Dimension (2015). Een dikke merci aan de schrijvers!

3. Wat is de laatste dvd die je hebt gekocht?

De volledige blu-ray boxset van Mad Men, een topserie die iedereen gezien moet hebben. Ik heb er ooit mijn mening over neergepend in een artikel dat bitter weinig views kreeg. Als je zin hebt om het te lezen, kan dat hier.

4. Welk liedje heb je vaak in je hoofd?

Dat ligt er vooral aan hoe ik me op dat moment voel. De laatste tijd fluit ik vrolijk Mr. Brightside van The Killers mee maar morgen kan dat iets van Nirvana of Warhaus zijn. Die laatste band heb ik pas ontdekt en ik ben er echt verliefd op geworden. Hun debuutalbum We Fucked a Flame Into Existence is zeker het beluisteren waard!

5. Welke film heb je het vaakst gekeken?

Fight Club. Je ontdekt bij elke kijkbeurt nieuwe details die je eerder nog niet waren opgevallen. Top, top, top!

6. Hoe sorteer jij je dvd’s/blu-ray’s? (Op kleur? Alfabet? Genre?)

Alfabetisch!

7. Bioscoopkaartjes bewaren, ja of nee?

Hoe vaak ik het ook probeer, ik raak ze altijd opnieuw kwijt.

8. Welke plek in de wereld wil je nog graag zien?

Een rondreis door Noord-Amerika lijkt mij echt superfijn om te doen. Ik droom er al lang van maar het zal waarschijnlijk bij dromen blijven. De middelen om die reis te financiëren heb ik nog net niet op mijn rekening staan. 😉

9. Wat is de beste scène die je ooit in een film/serie gezien hebt?

Zoals ik al zei is het moeilijk om één favoriet te kiezen. Daarom heb ik 6 scènes uit films en series (elk 3) gekozen! Spoiler alert (obviously)!

Films:

 • Dinner Scene – Scent of a Woman 

Al Pacino speelt hier een blinde ex-veteraan die gezelschap wordt gehouden door een student. In deze scène zit hij met zijn familie te eten wanneer een familielied hem belachelijk begint te maken. Het knappe hier is dat Pacino je er daadwerkelijk van overtuigd dat zijn personage blind is. Kippevel!

 • The Box – SE7EN

Hier is geen uitleg voor nodig denk ik. Spacey & Pitt zijn geweldig in deze scène.

 • Interrogation scene – The Dark Knight

Het is zonde dat Heath Ledger The Joker maar één keer heeft kunnen spelen. Zijn acteertalent was buitengewoon goed en dat laat deze scène perfect zien. Een grote meneer, petje af.

Maar er blijven nog zoveeeeel goeie scènes over! Zoals de finale van Whiplash, Fight Club, The Prestige of Usual Suspects, de Russian Roulette scène van The Deer Hunter, de intro van Full Metal Jacket, de ‘What’s Funny?’-scène van Goodfellas, de rape scène van A Clockwork Orange enzovoort! Wat is jouw favoriete filmscène ooit? Laat het weten in een reactie!

Series:

 • Tyrion Speech – Game of Thrones

Eén van de beste acteerprestaties die ik recent gezien heb. W a u w.

 • Crawl Space – Breaking Bad

Je snapt waarschijnlijk alleen waarom deze scène zo geweldig is als je Breaking Bad gezien hebt en weet hoeveel spanning er opgebouwd wordt doorheen de reeks. De maniakale lach van Mr. White en de muziek zorgen voor een héél intense scène.

 • Finale – The Sopranos


Een finale die toen ze uitgezonden werd veel controverse veroorzaakt heeft. En ik snap ook waarom, een cut to black eindscène laat veel vragen achter bij de kijker. Maar de manier waarop David Chase deze scène heeft geregisseerd en gebruik gemaakt heeft van camerastandpunten, figuranten, decorstukken en muziek om het einde van de beste serie ooit te vertellen is awesome.

Ook hier blijven talloze geweldige scènes over, kiezen is moeilijk.

10. Van welke gestopte series zou je graag nieuwe afleveringen willen zien?

Mad Men, Boardwalk Empire, The Sopranos, Californication.

11. Wie zou je graag eens willen interviewen?

Leonardo DiCaprio, zonder twijfel!


Mijn nominaties

 1. Cinemuck
 2. Film of The Day
 3. Filmgeek
 4. Messcherp
 5. Moviemind
 6. Screendependent
 7. BE COOL SODA POP
 8. De Protagonisten
 9. McCurl
 10. Filmliefhebber
 11. De Filmkijker

Sorry voor degenen die al genomineerd zijn maar mijn inspiratie was op 😇


Mijn vragen

 1. Wie is jouw favoriete acteur/actrice en waarom?
 2. Wie is de meest overrated acteur/actrice in Hollywood?
 3. Kijk jij films van bepaalde studio’s niet?
 4. Wat is een film die jij goed vindt maar gehaat wordt door veel mensen?
 5. Welke serie is volgens jou de beste ooit gemaakt?
 6. Heb je ooit een soundtrack gekocht van een film? Zo ja, welke?
 7. Welk personage had niet mogen sterven in een bepaalde film?
 8. Wat is het slechtste einde van een film en/of serie?
 9. Switch je ooit van zaal tijdens de pauze als de film tegenvalt?
 10. Wanneer is een film slecht?
 11. Wat is de beste film die je dit jaar gezien hebt?

Hopelijk hebben jullie genoten van mijn antwoorden, ik ben alvast benieuwd naar die van jullie! Veel succes!

4 thoughts on “De Sunshine Blogger Award”

 1. Leuk om al je antwoorden te lezen! Wij vinden het ook altijd lastig om te kiezen. Dus kan me goed voorstellen dat je bij sommige meerdere antwoorden hebt gegeven 😉

 2. Ik denk dat de meest overrated acteur in heel Hollywood Johnny Depp moet zijn. Ooit had ‘ie talent, maar na Pirates I is hij een gimmick geworden en kan ‘ie mij verder niet bijster meer boeien. Secret Window en Finding Neverland zijn, voor mij, nog zijn laatste twee écht goede films.

 3. Jeuj, nog een nominatie 🙂 Wij doen hem ook maar 1 keer. Nu nog bloggers zoeken die nog niet genomineerd zijn hahaha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.