Mijn favoriete trailers van dit jaar

12324906_10205706385395149_838553073_n
Of Leo nu eindelijk zijn welverdiende Oscar zal winnen met The Revenant, weten we nog niet. Maar de trailer ziet er alvast veelbelovend uit.

Mijn trailer top 4 kon natuurlijk niet ontbreken. Uit de meest bekeken trailers is er geen enkele die mij warm maakt om de film te gaan kijken. Inderdaad, ik doe niet mee aan de Force Awakens-hype. Sorry not sorry. Eén kijker meer of minder maakt allemaal niks uit, maar toch. Dit zijn mijn favoriete trailers van 2015:

The Revenant

Voorlopige IMDb rating: geen – Release: 8 januari 2016

Toen ik in het begin van deze trailer zag dat Leonardo DiCaprio en Tom Hardy leading roles hadden, was ik al heel aangenaam verrast. Toen ik op het einde ‘Directed by: Iñárritu‘, en na wat opzoekwerk ‘Cinematography by Lubezki‘, las dacht ik: ‘Ja. Dit wordt ‘m. Dé film van 2016’. Of dat hoop ik toch. Leonardo DiCaprio is al zo lang als ik mij kan herinneren één van mijn favoriete acteurs. Meng daar een Tom Hardy bij en je hebt met 2 namen al een serieus goeie cast. Iñárritu heeft mijn interesse opgewekt na Birdman. Laat het nu zijn dat Lubezki de cinematografie én voor Birdman én voor Children of Men, één van mijn favoriete films ooit gemaakt, voor zijn rekening heeft genomen. De twee slaan de handen weer in mekaar voor The Revenant. Snap je waarom ik zo psyched ben?

Max Max: Fury Road

IMDb Rating: 8,2 – Release: 15 mei 2015

De originele Mad Max films uit de jaren ’80 heb ik nooit gezien, dus ik was best wel benieuwd naar deze nieuwste telg in de serie. Misschien had ik te hoge verwachtingen, maar ik vond Fury Road overrated. There, I said it. Ik vond het absoluut niet ‘de beste actiefilm van de 21ste eeuw’. Niks slecht over de trailer natuurlijk, want dat (+ de énorm goeie reviews) is de reden waarom ik ‘m ben gaan kijken.

The Martian

IMDb rating: 8,2 – Release: 1 oktober 2015

Matt Damon als een gestrande astronaut op Mars? Fuck ja! Na het lezen van een klein stukje van het boek was ik héél blij dat de trailer entertainend was. Het boek was namelijk vrij saai, maar de trailer toont hoe Watney probeert de overleven op Mars. Ondertussen zien we zijn crewleden ook op aarde én hoe geweldig de visuals in de film zijn.

The Hateful Eight

Voorlopige IMDb rating: geen – Release: 8 januari 2016

https://www.youtube.com/watch?v=gnRbXn4-Yis

Desondanks dat The Hateful Eight een film van Tarantino is, ziet de trailer er best wel grappig uit. Er wordt geen enkele druppel bloed getoond, maar natuurlijk wel de nodige dosis geweld die Tarantino altijd op zijn eigen originele manier weet te brengen. Hij noemt de film zelf: ‘One of the most funniest snow Westerns ever.’ Dat Tarantino graag humor gebruikt tussen de bloederige scènes door is niets nieuw. Dat zagen we al in Kill Bill en Django Unchained. Op het einde zien we dat hij ons vraagt: ‘see it in glorious 70mm (ultra panavision 70)’. Daarom wil QT wereldwijd 50 bioscopen voorzien van 70-mm projectoren. Het is nog niet bekend of België hier ook bijhoort. Desalniettemin, de film zal er niet slechter op worden zonder 70mm formaat.

Wat vond jij de beste trailers van 2015? Ga je akkoord? Laat het weten in een reactie. 😉

Auteur: Joachim Cruysberghs – @iCruysberghs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.