Review – Paranormal Activity: Ghost Dimension (2015)

paranormal-activity-the-ghost-dimension-500x783

Informatie

Regie: Gregory Plotkin – Jaar: 2015 – Cast: Chris J. Murray, Britt Shaw, Ivy George, Dan Gill, Olivia Taylor Dudley – Genre: Horror – Distributie: Paramount Pictures

Review

Het is ondertussen de 6e film in de reeks, er valt dus nog weinig aan toe te voegen. Dat moeten de makers ook gedacht hebben dus tonen ze deze keer de ‘Ghost Dimension’. Zucht. We zien niets nieuws in vergelijking met zijn voorgangers en de cast is middelmatig.

We kennen het stilaan afgezaagd concept ondertussen wel, een typisch Amerikaans koppel (ditmaal twee koppels) trekken in in hun nieuwe woonst waar een geest het op hun kind gemunt heeft. Origineel toch? De koppels vinden een speciale camera in het huis waarmee ze de geest kunnen waarnemen. Een leuk concept dat in de film om zeep geholpen is. Net als bij elke Paranormal Activity wordt de spanning geleidelijk aan opgebouwd waardoor je het begin evengoed kan doorspoelen.

De goedkope ‘scares’ zitten er uiteraard ook weer in; naar oude gewoonte is het niet meer dan een snelle flits voorbij de camera dat gepaard gaat met een oorverdovend geluid. De PA-reeks is het genre horror niet waardig. Wat begon als een filmreeks met potentieel, is uitgemolken tot een jaarlijkse release die vooral die-hard fans en tieners aantrekt.

Conclusie

De grootste fout die de filmmakers hier gemaakt hebben -buiten de reeks nóg meer uit te melken door er weeral een crappy film aan toe te voegen- is dat ze visuele horror effecten gebruiken. Daar is op zich niks mis mee, alleen gebruiken ze die effecten in een reeks die groot geworden is omdat de films beangstigend kunnen zijn met low budget effecten. Als ze echter low budget CGI à la jaren ’90 gaan gebruiken, doet dat het hart van iedere horror fan bloeden.

De enige reden waarom Paranormal Activity nog gemaakt wordt is om randdebielen geld te laten verkwisten aan de franchise. Er zijn natuurlijk ook pluspunten. Ik heb er helaas maar twee gevonden (die jammer genoeg niet al te vaak in de film voorkomen), namelijk de tetten van Olivia Taylor Dudley.

J6phuI8 - Imgur
Olivia Taylor Dudley in Tawny Terror

3/10

© Fresh Bananaz | Auteur: Jeffrey Leyssens

0 thoughts on “Review – Paranormal Activity: Ghost Dimension (2015)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.