Review: Safety First (2015)

Luc: “Homo, hetero, dat maakt allemaal niet uit. Da’s zoals wielrennen en veldrijden. Ik ben meer de man van de bergritten, maar Dirk rijdt al is graag door de modder. Ook goed!”

Safety-First-The-Movie-2015-poster.jpg

Informatie

Regie: Tim Van Aelst – Jaar: 2015 – Cast: Bruno Vanden Broecke, Matteo Simoni, Ben Segers, Ruth Beeckmans, Tom Van Dyck – Genre: Komedie – Distributie: Kinepolis Film Distribution

Review

Na toppers als Benidorm Bastards & Wat Als? van productiehuis Shelter hoopte ik dat Safety First: The Movie een even groot succes ging zijn. Helaas. Safety First, wellicht de populairste serie die de voorbije 2 jaar op VTM verschenen is, maakt zijn vertaling naar het witte doek. Tim Van Aelst vond dat het grootser kon en koos het dancefestival Tomorrowland in Boom als filmlocatie. Maar goed dat het decor opvalt, want de rest van de film is zwak.

Als Dirk Porrez (Bruno Vanden Broecke) & Simon ‘Smos’ Vos (Matteo Simoni) hun security team pitchen aan een medewerkster van Tomorrowland komen ze Andy (Tom Van Dyck) tegen, een jeugdvriend van Dirk. Al vrij snel wordt het duidelijk dat er iets bloeit tussen de twee. Dirk vindt het echter moeilijk om uit de kast te komen omdat hij bang is voor de reacties van zijn collega’s. Homoseksualiteit en homofobie zijn dan ook aanwezige thema’s in de film. Naar goede gewoonte gaat er heel wat mis tijdens de bewaking door Safety First van de VIP Area.

Je snapt welke grappen de makers voor ogen hadden, maar de uitvoering laat te wensen over. Het lijkt zelfs dat de inspiratie voor de humor volledig in de serie gepompt is en alle ‘grappige’ stukjes in de trailer gepropt zaten. En dat was te merken in de cinema, waar in plaats van gelach vooral gezucht te horen was. De film is in principe gewoon een aflevering die een uur te lang duurt, wat heel wat nadelen met zich meebrengt. Ook jammer was dat Ruth Beeckmans tijdens de opnames een hersenvliesontsteking kreeg, waardoor ze te weinig in de film te zien is.

Safety First op Tomorrowland
Van links naar rechts: Smos, Dirk Porrez, Ingrid Porrez, Luc Turlinckx

Conclusie

Misschien waren mijn verwachtingen te hoog om er volop van te genieten. Het verhaal liet te wensen over en geslaagde grappen ontbraken. Enkel Luc Turlinckx (Ben Segers) wist heel af en toe grappig uit de hoek te komen. Safety First is natuurlijk zo’n sitcom waarbij je ofwel grote fan bent of helemaal niet, een gulden middenweg bestaat niet. De film heeft me helaas in de 2e categorie doen belanden. Het is raar om te zien hoe deze 5 komische acteurs zo niét-grappig overkomen. Pijnlijk voorbeeld: de ‘vervallen driehoek-boterham met eiersalade’-grap die doorheen de film terugkomt. Kortom, Tim Van Aelst had het beter alleen bij de serie gehouden.

5/10

Wat vond u van de film? Is het toch een succes of was deze review terecht? Laat het weten in een reactie 😉

© Fresh Bananaz | Auteur: Joachim Cruysberghs – @iCruysberghs

One thought on “Review: Safety First (2015)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.