Review: The Intern (2015)

Ben: You’re never wrong for doing the right thing…

Jules: That’s great. Who said that?

Ben: I did. But I’m sure Mark Twain said it before that.

e5e9b94d92

Informatie

Regie: Nancy Meyers – Jaar: 2015 – Cast: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo, Anders Holm – Genre: Komedie – Distributie: Warner Bros.

Review

Nancy Meyers is vooral bekend voor komedies over romantische relaties: It’s Complicated, The Holiday, Something’s Gotta Give, etc. Met The Intern probeert ze iets nieuw, een professionele relatie die beetje bij beetje veranderd in een vriendschappelijke relatie. En dat werkt heel goed, zij het vooral door de twee Oscarwinnaars die in de cast vertoeven: Robert De Niro en Anne Hathaway.

Jules Ostin (Anne Hathaway) heeft anderhalf jaar geleden een Internet start-up opgericht, genaamd About That Fit. Die start-up is nu uitgegroeid tot een groot bedrijf met Jules als CEO. Ze is op van de stress en dat werkt zich uit op haar huwelijk met haar man Matt (Anders Holm). Hij blijft thuis en zorgt voor hun dochter Paige (JoJo Kushner). Plots duikt de 70-jarige gepensioneerde weduwnaar Ben Wittaker (Robert De Niro) op in het bedrijf. Na talloze pogingen om zijn leven terug boeiend te maken, heeft hij zich ingeschreven voor de ‘Senior Intern Program’. Hij kwam er echter iets te laat achter dat hij de term ‘senior’ (in Amerika: een student in het laatste jaar van hogeschool/universiteit) verkeerd begrepen had. Hij voelt zich dan ook een beetje out of place als hij aankomt want zijn collega’s zijn hippe jongvolwassenen die vinden dat een 70-jarige man niet echt thuishoort in een trendy bedrijf als About That Fit.

Ben doet waar hij goed in is: ijverig zijn, met plezier werken en vooral veel respect tonen voor zijn meerderen. Hij wordt toegewezen als stagiair bij Jules en wint zo uiteindelijk haar vertrouwen. Ben zit al 40 jaar in de zakenwereld en hij kan haar als geen ander kalmeren en helpen wanneer nodig, met zakelijke en persoonlijke problemen. Ook zijn collega’s beginnen Ben meer en meer te zien als de vriendelijke, bescheiden en behulpzame man die hij eigenlijk is.

9e5be40d5c7cd6d2d43bba5d467e4a44.jpg

De Niro zet zijn beste rol in jaren neer als de schattige en teruggetrokken opa. Ben weet dat hij belangrijk is -of kan worden- voor het bedrijf. Hij ziet zichzelf niet als ‘de beste werknemer ooit’, maar als een ouder persoon die nog steeds iets kan bijbrengen in een moderne wereld. Er zijn veel prachtige scènes die De Niro en Hathaway delen. Het is mooi om te zien hoe Hathaway’s personage Jules steeds meer vertrouwen krijgt in haar stagiair omdat ze hem meer aandacht geeft dan ze eerst deed.

Ik zou de film geen komedie noemen, maar eerder een feel good film waar je best wel blij en hoopvol van wordt. De film is soms wel grappig maar meer dan een glimlach heeft Meyers niet op mijn gezicht kunnen toveren. De beste scènes uit de film zijn diegene die in het bedrijf. Want aan de subplots, zoals bijvoorbeeld de relatie tussen Ben en de masseuse van het bedrijf (Rene Russo), worden weinig of geen aandacht gegeven. Dat is jammer. Het laatste uur van de film wordt gespendeerd aan Jules’ huwelijksproblemen, waardoor er afgeweken wordt van het hoofdverhaal. Dubbel jammer.

Conclusie

De Niro en Hathaway maken de film tot wat hij is: een leuke, grappige film die bij sommigen misschien zelfs een gevoelige snaar raakt. De thema’s die The Intern aankaart zijn actueel. En dan heb ik het over burnouts, huwelijksproblemen, gepensioneerden met ongebruikt talent enzovoort. Dit is geen typische Hollywood blockbuster en hij is misschien niet zo goed als The Holiday, maar hij is wel dik in orde.

7,5/10

© Fresh Bananaz | Auteur: Joachim Cruysberghs – @iCruysberghs

4 thoughts on “Review: The Intern (2015)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.